Wednesday, October 28, 2009

LAWATAN PELAJAR SK BANDAR SEMARIANG

KHAMIS, 29 Oktober 2009. Seramai 168 orang murid Tahun 6 dan 11 orang guru pengiring dari Sekolah Kebangsaan Bandar Semariang telah membuat lawatan ke KRAFTANGAN MALAYSIA Cawangan Sarawak . Lawatan ini adalah merupakan salah satu aktiviti bagi Program PASCA UPSR Tahun 6 2009.

LAWATAN PELAJAR SK BATU LINTANG

Rabu, 28 Oktober 2009. Seramai 140 orang pelajar Tahun 4, 5 & 6 serta 13 orang guru pengiring dari Sekolah Kebangsaan Batu Lintang, Jalan Kolej, Kuching telah melakukan lawatan ke KRAFTANGAN MALAYSIA Cawangan Sarawak. Pelajar-pelajar telah dibawa untuk melihat sendiri gerakerja usahawan Skim Inkubator Keringkam, Tenunan Songket, Batik Tulis, Seramik, ukiran kayu dan jahitan beg. Sepanjang tempoh 2 jam berada di KRAFTANGAN MALAYSIA Cawangan Sarawak pelajar-pelajar telah didedahkan dan melakukan gerakerja mencanting Batik dan Sulaman Manik. Jelas terbayang keseronokan serta minat pelajar-pelajar yang mengikuti aktiviti ini.

LAWATAN PELAJAR KELAB SENI MAKTAB RENDAH SAINS MARA (MRSM)


Pada 23 Oktober 2009 (Jumaat) seramai 8 orang pelajar dan 1 orang guru pengiring daripada Kelab Seni Sekolah Maktab Rendah Sains Malaysia (MRSM), Jalan Sultan Tengah telah membuat lawatan ke Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia Cawangan Sarawak. Pelajar-pelajar telah melakukan Interaktif Batik Tulis.

Tuesday, October 20, 2009

KELAS MOLAH BLOG

KELAS MOLAH BLOG

Hari ini 21 Oktober 2009, kelas "molah blog" dihadiri seramai 20 orang anggota kerja Cawangan Sarawak.Tenaga pengajar di import khas dari Ibu Pejabat.