Monday, January 17, 2011

MAJLIS PENGHARGAAN 25 TAHUN PERKHIDMATAN

Pada 7 Januari 2011 (Jumaat), Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia Cawangan Sarawak telah meraiekan 12 orang anggota kerja yang telah memberi perkhidmatan mereka melebihi 25 tahun dengan KRAFTANGAN MALAYSIA.

Hadir sama pada majlis tersebut adalah Pengarah Negeri Encik Sahaimi Abdul Manaf dan seterusnya menyampaikan cenderamata kepda anggota kerja. HHB.


Dari kiri Abu Bakar Madzhi, Sudin Leng, Onn Marzuki, Hajah Hapipah Bujang, Udaidah Hj Suhaili, Encik Sahaimi  Abd Maaf (Pengarah), Hasiah Hj Hashim, Brahim Saidi, Arabi Hj Iri, Salmi Mohd. Isa, inyam ak Chagik, Gracy Agustine dan Raduan Anuar (tidak ada dalam gambar) 


Wednesday, January 12, 2011

HARI KELUARGA 2011

Kelab Sukan Dan Rekreasi Perbadanan Kemajuan Kratangan Malaysia Cawangan Sarawak telah mengadakan Hari Keluarga 2011 di Holiday Chelet, Sematan pada 8 & 9 Januari 2011. Seramai 21 orang anggota kerja dan 39 ahli keluarga telah berkampung di Holiday Chelet, Sematan. Rombongan turut disertai oleh Pengarah Cawangan Encik Sahaimi b Abdul Manaf dan keluarga.

Pelbagai kegiatan telah diatur seperti sukaneka yang disertai oleh anak-anak, ahli keluarga dan anggota kerja pada sebelah petang. Pada sebelah malamnya barbeque diadakan disamping majlis penyampian hadiah serta diiringi lagu-lagu karaoke yang diperdengarkan oleh bakat-bakat baru anggota kerja dan ahli keluarga yang hadir.

Program ini telah memperlihatkan komitment dan kerjasama yang menyeluruh daripada semua anggota kerja di dalam menyemaikan rasa keharmonian dan kekeluargaan sepanjang aktiviti ini dilaksanakan. HHB.

                                                        Ketibaan anggota kerja dan keluarga
                                           
            Taklimat dan Penerangan daripada Pengarah Encik Sahaimi Abdul Manaf sebelum sukaneka dijalankan

                                                          Pendaftaran Sukaneka untuk anak-anak

                             SUKANEKA YANG DISERTAI OLEH ANAK-ANAK DAN ANGGOTA KERJA


                          PEMBINAAN ISTANA PASIR YANG DISERTAI OLEH ANGGOTA KERJA DAN KELUARGA

                                BARBEQUE, ENYAMPIN HADIAH, SAMBUTAN HARIJADI DAN KARAOKE