Tuesday, August 23, 2016

MENGHARUNGI SUNGAI SEMPENA PADAWAN RAFT SAFARI 2016


Kraftangan Malaysia Cawangan Sarawak secara amnya pertama kali menyertai pertandingan berakit sungai atau Padawan Raft Safari 2016 yang dikelola oleh Majlis Perbandaran Padawan pada 14 Ogos 2016 (Ahad) bertempat pada garis mula perlumbaan dari Kampung Annah Rais, Kampung Temurang, Kampung Danu dan sehingga garis penamat di Kampung Git.

Pelbagai kategori dipertandingkan dalam acara tersebut iaitu kategori Expert (40km), kategori Lelaki Terbuka (26km), kategori Wanita Terbuka (22km), kategori Jabatan Kerajaan (22km), kategori Hotel dan Agensi (22km) serta kategori Berkayak (22km).

Penyertaan Kraftangan Malaysia Cawangan Sarawak ini dalam kategori Jabatan Kerajaan (22km) dan disertai oleh 4 orang anggota kerja iaitu Encik Ismail Ibrahim, Encik Mohd Hafiz Mohd Hashim, Encik Razali Pindot dan Encik Tony Rantai ak Roti.

Walaupun tidak memenangi sebarang trofi dalam pertandingan tersebut, anggota kerja berasa seronok serta gembira dengan pelbagai pengalaman mengharungi sungai yg panjang dan berliku-liku serta berhadapan dengan jeram yang deras sepanjang laluan sungai sehingga ke garisan penamat.

Antara beberapa gambaran serta keadaan ketika pertandingan ini berlangsung…
No comments:

Post a Comment